Speisekarte EN - Hotel-Restaurant Herzogskelter
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Speisekarte/MENU

From 5 p.m. until 9 p.m.

STARTER

Asparagus cream soup,herbal oil, baguette 6,80

Spargelcremesuppe mit Spargelstückchen und Kräuteröl dazu Baguette

Beef broth, celestine 5,80

Rinderbrühe mit feinen Flädle

Leaf salads, orange-honey-dressinge, pine nuts, baguette 6,50

Blattsalate an Orangen-Honig-Dressing und Pinienkernen dazu Baguette

Three Starters in a glass on a slate plate 8,50:

Beef broth with patties, Colorful summer salad with orange honey dressing, Cream of asparagus soup with herb espuma

Dreierlei Vorspeise im Glas auf der Schieferplatte
Rinderbrühe mit Flädle
Bunte Sommerliche Blattsalate mit Orangen Honig Dressing
Spargelcremesuppe mit Kräuterschaum

SUMMER TIME

Salad Bowl: radish,cucumber, carotts, corn, chickpeas, tomatoes, lettuce, house dressing, sour cream dressing, baguette10,50

Salat Bowl  mit Radieschen, Gurken, Karotten, Mais, Kichererbsen, Tomaten und Blattsalaten an Hausdressing und Sauerrahmdressing dazu Baguette

Hearty belgian waffle, stir-fried vegetables, tomato salad, herb dip 11,60

Herzhafte Belgische Waffel  mit Pfannengemüse, Tomatensalat und Kräuterdip

Complete your Salad Bowl or Waffle:

vegetarian

Extra Waffle 4,-

Vegan

Beetroot Puffers  5,50

Meat

Corn chicken breast 8,50

pike from fillet of beef 13,80

 

MAINDISHES

Buttered asparagus tips, hollandaise sauce, breaded pork schnitzel, herb celestine 20,50

Butter Spargelspitzen an Sauce Hollandaise dazu paniertes Schweineschnitzel und Kräuter Flädle

 

Beef fillet steak, red wine sauce, sauce bernaise, leaf spinach, stuffed potato gnocchi 30,90

Gebratenes Rinderfilet  an Rotweinsauce und Sauce Bernaise auf Blattspinat dazu gefüllte Kartoffel-Gnocchi

 

Veal Tomahawk Steak, 450g, sauce bernaise, hashbrowns 23,50

Kalbs Tomahawk Steak, Dry aged, ca. 450g  an Sauce Bernaise dazu Kartoffelrösti

 

Braised ox cheeks, red wine sauce, creamed carrots, potato crustles 20,50

Geschmorte Ochsenbäckle an kräftiger Rotweinsauce dazu Rahmkarotten und Zabergäuer Kartoffelkrusteln

 

Plaice fillet, prawn ragout, noilly prat sauce, spinach leaves, sesame potatoes 24,90

Gebratene Schollenfilet und Garnelenragout in Noilly Prat Sauce dazu Blattspinat und Sesamkartöffelchen

 

MIX IT BY YOURSELF

 

MEET:

Beefsteak,onion jus, swabian ravioli

                                                       South amerikan         German

Lady cut ca. 180g                   18,50                               19,60

Master cut ca. 230g                21,30                              22,40

 

Tenderloin of pork, creamy mushroom sauce  17,90

Roastet corn chicken breast, gravy  18,60

Pepper rump steak (argentine), red wine sauce, onion confit 21,90

Veal saddle Schnitzel, mushroom cream sauce 18,40

 

SIDE DISHES:

Spaetzle 3,20

French fries 3,-

Herbal mashed potatoes 3,70

Potato crustles  3,20

Gnocchi filled cream cheese, herbs 3,30

 

VEGETABLES, SALAD:

Grilled carrots 2,50

Pan-fried vegetables 3,50

Buttered asparagus tips 5,80

Small Salad Bowl 2,70

 

 

VEGETARIAN

 

Potato gnocchi, fresh cheese, herbs, spinach asparagus, pine nuts, walnuts, braised tomatoes 16,50

Kartoffel- Frischkäse- Gnocchi an Spinat- Spargelragout mit Pinienkernen und Walnüssen dazu Schmortomaten

 

VEGAN

Beetroot buffer, stir-fried vegetables, tomatosalad, herb dip

Rote Beete Puffer mit Pfannengemüse, Tomatensalat und Kräuterdip

 

DESSERT

Walnut ice cream, dessert cherries, whipped cream 6,20

Walnusseis mit Dessertkirschen und Schlagsahne

 

Dessert plate: homemade banana ice cream, chocolate mousse, belgian waffle, fresh german strawberries 9,80€

Dessertteller: Hausgemachtes Bananeneis und  Schokoladenmousse dazu eine Belgische Waffel und frische deutsche Erdbeeren

 

homemade belgian waffle, fresh german strawberries, vanilla ice cream, whipped cream 8,-

Hausgemachte belgische Waffel mit frischen deutschen Erdbeeren, Vanilleeis und Schlagsahne

 

vegan: belgian Waffle, toffee ice cream, fresh german strawberries 8,-

Vegan:  Belgische Waffel mit Toffee Eis und frischen deutschen Erdbeeren

 

vegan: toffee ice cream, dessert cherrys 6,20

 Vegan: Toffee Eis mit Dessertkirschen

CHILDREN

 

Breaded children´s schnitzel, french fries

Paniertes Kinderschnitzel mit Pommes Frites 7,50

 

Medaillons of Pork fillet, cream sauce, vegetables, spaetzle

Medaillons vom Schweinefilet in Rahmsauce dazu Gemüse und Spätzle 8,20

 

French fries, ketchup, mayonnaise

Pommes Frites mit Ketchup und Mayonnaise 4,30

 

Spaetzle, gravy

Spätzle mit Bratensauce 4,40

 

Robber plate

Räuberteller 1,50

 

DESSERT

 

Vanilla ice cream, smarties

Vanilleeis mit Smarties 2,30

 

Sunday 13th of June

Starters optional

 

Asparagus cream soup,herbal oil, baguette

Spargelcremesuppe mit Spargelstückchen und Kräuteröl dazu Baguette 6,80

 

Three Starters in a glass on a slate plate:

Beef broth with patties, Colorful summer salad with orange honey dressing, Cream of asparagus soup with herb espuma

Dreierlei Vorspeisen im Glas auf der Schieferplatte mit 8,50:
Rinderbrühe mit Flädle, Bunte Sommerliche Blattsalate an Orangen Honig Dressing,  Spargelcremesuppe mit Kräuterschaum

Menü Maindish with dessert

Maindish to choos

 

Fried pikeperch fillet, mild wild garlic sauce, zucchini vegetable, buttered noodles

Gebratene Zanderfilet an milder Bärlauch Sauce mit Zucchinigemüse Butternudeln 32,80

 

 

Two kinds of lambs

lamb fillet, lamb steak, mediterranean tomatoe-rosmary jus, zucchini vegetables, potatoes, herbs

„Zweierlei vom Lamm“

Lammfilet und Lamm-Hüftsteak an Mediterranen Tomaten-Rosmarin-Jus auf Zucchinigemüse dazu Kartoffeln Kräuter Küchle 34,50

 

Veal schnitzel, chanterelle sauce, carrot vegetables, almond croquettes

Kalbsrahmschnitzel mit Pfifferling Sauce dazu Karottengemüse und Mandelbällchen 32,50

 

Dessert to the maindishes

 

Bavarian cream, vanilla, marinated strawberries, grand marnier, chocolate brownies

Bayrische Creme mit Vanille an marinierten Erdbeeren mit Grand Marnier und Schoko Brownies
Bei Umbestellung /Änderungen der Gerichte in unserer Karte kann es zu Preisanpassungen kommen.
If you order or change the dishes on our card, there may be price adjustments

Dear guests

Your well-being and your health are very important to us.

As food intolerances and allergies are on the increase, the European legislator has now acted and made a regulation on the labelling of allergenic substances in food, including for gastronomy, compulsory.

In order to keep our menu clear, we have created an extra menu for you, which our service colleagues will be happy to hand over to you on request.

Since in some cases cross-contamination of the products cannot be ruled out, please contact us about your intolerance or allergy, so that we can adjust to you correctly and professionally.

We wish you a good appetite!
Your team from Herzogskelter Güglingen

The 14 Allergens Indicators

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A Cereal containing gluten

B crustaceans and products thereof

C Eggs and products thereof

D Fish and products thereof

E Groundnuts and products thereof

F Soya beans and products thereof

G Milk and products thereof

H Nuts and products thereof

I Celery and products thereof

J Mustard and products thereof

K Sesame seeds and products thereof

L Sulphur dioxide

M Lupins and products thereof

N Molluscs and products thereof

(2) with colorant, (2) preserved, (3) with antioxidant, (4) with flavor enhancer, (5) sulfurized, (6) blackened, (7) waxed, (8) with sweetener – contains a phenylalanine source, (9) with phosphate, (10) caffeine-containing, (11) quinine-containing